Σύνδεση

Σεμινάρια Ανέργων

Τα σεμινάρια ανέργων αφορούν όλους τους ανέργους που διαθέτουν κάρτα ανεργίας και είναι μεταξύ των ηλικιών 18-66. Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά.

Κάθε άνεργος που θέλει να ενταχτεί σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης θα περάσει από μια διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης για διαπιστωθούν οι ανάγκες του σε κατάρτιση αλλά και να δημιουργηθεί ένα προφίλ σύμφωνα με αυτά που μπορεί και θέλει να κάνει.

Είναι πολύ σημαντικό για μας ότι ο άνεργος πλέον δεν θα παρακολουθήσει ένα οποιοδήποτε σεμινάριο αλλά να παρακολουθήσει, να επιμορφωθεί και να επικαιροποιησει γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα και αντικείμενα κατάρτισης που πραγματικά χρειάζεται.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός δεν είναι μια διαδικασία που αφορά μόνο την ηλικία των 17 ετών αλλά μια συνεχή διαδικασία για όλη την διάρκεια της εργασιακής μας πορείας. Η αγορά εργασίας είναι τόσο γρήγορα μεταβαλλόμενη που έχουμε χρέος να την παρακολουθούμε από πολύ κοντά για να μπορούμε να ενταχτούμε σε αυτήν.

Η φιλοσοφία της ΑΙΓΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ στο θέμα της ανεργίας και στο σχεδιασμό των προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων βασίζεται στην εξής σχέση:

Έρευνα αγοράς εργασίας + εξατομικευμένη παρέμβαση ανέργου + σχεδιασμός προγράμματος κατάρτισης + ορθή επιλογή εκπαιδευτικών + κατάλληλη ανεύρεση επιχείρησης και χώρου πρακτικής άσκησης + προοπτική = ποιότητα στην κατάρτιση.

Επιταγή διασύνδεσης με την αγορά εργασίας Ανέργων Αποφοίτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.

Η ΑΙΓΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΙΚΕ ανταποκρίνεται στην Πρόσκληση του Ο.Α.Ε.Δ. με αριθμό 12/2014 και συμμετέχει στη Δράση ως Πάροχος Κατάρτισης, στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Η Δράση απευθύνεται σε 11.018 Ανέργους Αποφοίτους ΠΑΝ/ΜΙΩΝ και ΤΕΙ, έως 29 ετών. Όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση και είναι επιλέξιμοι με βάση τους όρους της πρόσκλησης, είναι ωφελούμενοι του προγράμματος. Η Δράση πραγματοποιείται στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης της χώρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015.

 

Διαβάστε περισσότερα...  
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Newsletter

Επιλέξτε το newletter που σας ενδιαφέρει:Επικοινωνία

Διεύθυνση Ηρώων Πολυτεχνείου 211

Πόλη Λάρισα

Τηλέφωνο 2410 579 565-7

Fax 2410 579 567

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top of Page